2-vjeçarja me kokë gjigante, normalizohet pas operacionit

50

roona 8 roona 1Duke e parë në foto, të shtrirë në spital, Roona duket si çdo moshatare e saj. Por në fakt nuk është njëlloj si fëmijët e tjerë, pasi 2-vjeçarja nga India vuan nga një sëmundje e rrallë, e cila quhet hidrocefalus, dhe për këtë i është dashur që t’i nënshtrohet një operacioni mjaft të vështirë.

Madhësia e kokës së vogëlushes është shumë më e madhe se sa normalja, me një perimetër rreth 94 centimetra, ndaj dhe është dashur ndërhyrja e mjekëve që Roona të shpëtonte. Nga operacioni, Roona-s iu zvogëluan përmasat e kokës në mënyrë drastike, nga 94 që e kishte perimetrin, i shkoi në 58 centimetra, ç’ka konsiderohet normale për një fëmijë të moshës së saj.

Më poshtë jepen fotot e vogëlushes se si ka ndryshuar hap pas hapi, dhe së çfarë pamje ka aktualisht pas operacionit.