17 vjet nga sulmet në SHBA

68

Në SHBA sot përkujtohet 17-vjetori i sulmeve të terroristëve në Kullat Binjake në Nju Jork, më 11 shtator 2001.

Mbi 3 mijë njerëz kanë humbur jetën kur dy avionë u përplasën mbi Kullat Binjake

Në mesin e viktimave ishin shtetas nga 70 vende të ndryshme të botës dhe në mesin e tyre edhe tre shqiptaro-amerikanë

Sulmi u krye nga një grup prej 19 radikalë islamikë, 15 prej tyre nga Arabia Saudite

Dy prej grupit ishin nga Emiratet e Bashkuara Arabe, një nga Egjipti dhe një nga Libani