Vdekja e 16-vjecares Kostandina Anagnosti, 4 mjek në prokurori.

71

kostShoqata e Avokatëve Antikorrupsion të Shqiperisë në Tiranë ka denoncuar në Prokurorinë e Tiranës 4 mjek të Institutit të Mjeksisë Ligjore për fshehje të provave dhe sipas tyre nëntorin e kaluar 16-vjecarja ka ndërruar  jetë nga shkaqe natyrale. Kjo ka ardhur si pasojë e dyshimeve te familjarëve dhe shoqatës së avokatëve.

Mësohet se tre ditë më parë, shoqata e Avokatëve i është drejtuar prokurisë së qytetit duke kë  precedencë penale për katër mjek të IML.

Mjekët më masakruan vajzën për të fshehur shkakun e vdekjes”, kështu rrëfehet babai i 16-vjeçares së ndjerë Kostandina Anagnosti, ndërsa depoziton kallëzimin.

Për vdekjen e Kostandinës, e cila ndërroi jetë në spitalin e Sarandës më 15 tetor të vitit të shkuar, nga shkaku i hemoragjisë cerebrale, sikur thanë mjekët, babai i saj, akuzon 4 ekspertë të Mjekësisë Ligjore, për heqjen dhe zhdukjen e organeve të vajzës së tij, me qëllim fshehjen e shkakut të vërtet të vdekjes.

Raporti i autopsisë në Greqi, konfirmon se vajzës i janë hequr disa organe, duke e bërë të pamundur përcaktimin e shkaqeve të vdekjes.

Këto dokumente që hedhin dyshime të forta, i janë përcjell edhe Mjekësisë Ligjore në Tiranë, pasi 4 mjekë të saj, janë vënë nën akuzë.

Mbi katër mjekët e akuzuar, që janë, A.S., Z.I., SH.E., dhe F.H., akuzohen për shpërdorim dertyure, dhunim kufome, akt-ekspërtim i rrem dhe fshehje provash.

Kallëzimi penal ndaj tyre tashmë është depozituar në Prokurorinë e Tiranës, ku argumentohet përgjegjësia e tyre jo vetëm në shkakun manipuluar të vdekjes, por edhe në zhdukjen e disa organeve, ku sipas mjekëve grekë e bëjnë të pa mundur shkakun e vdekjes së 16-vjeçares nga Saranda.