Uragani Florence mbërrin në Bregut Lindor të SHBA

70

Uragani Florence ka nisur të fshikullojë pjesën e brishtë të Bregut Lindor të SHBA.

Zyrtarët paralajmërojnë për rritje të stuhive të rrezikshme për jetën në Karolinën Veriore dhe Jugore, pasi uragani lëviz drejt tokës me shpejtësi maksimale të qëndrueshme të erës prej 150 km / h.

Më shumë se 100,000 shtëpi tashmë janë pa energji ndërsa kushtet e motit fillojnë të përkeqësohen.

Zyrtarët kanë paralajmëruar se stuhia ka potencialin për të vrarë “shumë njerëz” mes rreziqeve të përmbytjeve “katastrofike”.

Më shumë se një milion njerëz përgjatë brigjeve të Karolinës së Veriut, Karolinës së Jugut dhe Virginia janë urdhëruar të lëvizin.

Mijëra njerëz kishin marrë strehim në mjediset e emergjencës deri natën e së enjtes.

Koridoret ishin mbushur me turma njerëzish me batanije dhe dyshekë portativë