Ulen më shumë depozitat në bankat greke

46

euroKanë vazhduar edhe në korrik, për të dytin muaj me radhë, rrjedhjet e depozitave nga bankat greke.

Sipas të dhënave që publikoi Banka e Greqisë, në korrik rezervat e depozitave që kanë në banka bizneset dhe familjet, u ulën më tej me 288 milionë euro në raport me qershorin.

Në këto kushte depozitat në banka janë reduktuar në 162.386 miliardë euro.

Ndërkaq, ka një mospërputhje ndërmjet shifrave të publikuara nga Banka Qendrore Europiane, sipas të cilës, depozitat në bankat greke në muajin korrik qëndruan konstante.

Por kjo mospërputhje, sipas specialistëve, i dedikohet faktit se janë përdoror metodologji të ndryshme.