Tempulli i Bardhë, religjioni i së ardhmes

80

Tempulli Wat Rong Khun, njihet më tepër si Tempulli i Bardhë, i cili është një Tempull Budist jokonvencional në Chiang Rai të Tajlandës. I dizenjuar më 1997, ky tempull që përfshin një kombinim elementësh nga arkitektura tradicionale me elementët surrealist është ngjyrosur me të bardhë për të simbolizuar pastërtinë hyjnore të Budës dhe tempulli është mbuluar gjithashtu me copëza pasqyre të cilat reflektojnë fuqishëm në diell. Përreth tempullit vërehen kompleks skulpturash djajsh, koka të prera duar dhe objekte shumë të çuditshme.

Tempulli është akoma nën ndërtim dhe do të ndryshojë akoma në vitet e ardhshme. Planifikohen të ndërtohen  edhe 9 godina të tjera me funksione të ndryshme në këtë tempull./stumbleupon/

temple
Tempulli i Bardhe

 

Tempulli i Bardhe, Tajlande
Tempulli i Bardhe, Tajlande

 

Tempulli i Bardhe, Tajlande
Tempulli i Bardhe, Tajlande

 

Tempulli i Bardhe, Tajlande
Tempulli i Bardhe, Tajlande

 

Tempulli i Bardhe, Tajlande
Tempulli i Bardhe, Tajlande

 

Tempulli i Bardhe, Tajlande
Tempulli i Bardhe, Tajlande

 

Tempulli i Bardhe, Tajlande
Tempulli i Bardhe, Tajlande

 

Tempulli i Bardhe, Tajlande
Tempulli i Bardhe, Tajlande

 

Tempulli i Bardhe, Tajlande
Tempulli i Bardhe, Tajlande

 

temple_12