Stuhia godet veriun e Evropës, raportohen 13 viktima

62

stuhia 7Një stuhi e fuqishme në veriperëndim të Evropës ka shkaktuar të paktën 13 viktima deri më tani, gjashtë prej të cilave janë nga Gjermania, raporton BBC.

Në Gjermani dy persona mbetën të vdekur, si pasojë e goditjes së makinës së tyre nga pemët e rrëzuara prej stuhisë, ndërsa dy fëmijët që ndodheshin brenda makinës mbetën të plagosur.

Në Gjermani një peshkatar dhe një marinar mbetën të vdekur në det.

Në veri të Francës raportohen 42 mijë shtëpi të mbetura pa energji elektrike si dhe një grua e mbytur. Ndërsa në Amsterdam një tjetër grua u godit për vdekje nga një pemë.

Si pasojë e erës së furishme, e cila shkaktoi disa viktima, u anuluan disa trena në Londër dhe në veriperëndim të Gjermanisë.