Situata në Egjipt, Ban Ki-moon: Fund protestave

54

ban-ki-moon1Përleshjet me arme zjarri të një dite më parë në Egjipt, kur forcat e sigurisë bastisën një xhami në Kairo pas shkëmbimit të zjarrit me protestuesit kane sjelle reagimin e sekretarit te Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara Ban Ki-moon. Në një deklaratë, Bank Ki-moon bëri thirrje për t’u dhënë fund protestave të dhunshme dhe u shpreh se është përdorur forcë e tepruar në përgjigje të tyre. Ai tha se parandalimi i vdekjeve të tjera duhet të jetë përparësia kryesore e egjiptianëve në këtë moment.

Komentet e Sekretarit të Përgjithshëm Ban bëhen pas trazirave të djeshme kur një përleshje e armatosur mes forcave egjiptiane të sigurisë dhe luftëtarëve të Vëllazërisë Myslimane të strehuar në një xhami në Kairo, u mbyll me një përfundim paqësor dje, pasi autoritetet u futën në xhami dhe arrestuan disa nga protestuesit, ndërsa lejuan të tjerët të largohen. Ky incident u zhvillua në një kohë që pati goditje sporadike me armë zjarri nga snajperët e Vëllazërisë Myslimane nga minareja e xhamisë.