Shkatërrohet rrjeti i pedofilëve, varfëria ekstreme tmerron fëmijët

42

prangaPas një operacioni të policisë amerikane, angleze dhe asaj australiane është shkatërruar një rrjet i madh pedofilësh që transmetonte “live” nga Filipinet, abuzime me fëmijët nëpërmjet internetit.

Operacioni është shtrirë në 14 vende të ndryshme dhe janë arrestuar 46 persona dhe shumë të tjerë janë nën hetim. Të dyshuarit janë nga Australia, Amerika, Franca, Gjermania, Kanadaja, Hong Kongu, Hollanda, Suedia, Norvegjia, Tajvani, Danimarka dhe Zvicra dhe se hetimi në Filipine ka nisur në vitin 2012. Nga ky operacion janë shpëtuar 15 fëmijë të moshës 6-15 vjeç.

Varfëria ekstreme në vendet në zhvillim, rritja e shpejtësisë së internetit dhe jetesa në këto vende e të huajve shumë të pasur, ka bërë që grupet e krimit të organizuar të shfrytëzojnë fëmijët për përfitime financiare.