Rusia tërhiqet nga Ukraina: Jemi popuj vëllezër

65

afrika qendrore-luftimeRusia ka zbutur tonet me Ukrainën, duke deklaruar se nuk kërkon luftë me të. Madje Moska zyrtare shkon më tej kur thotë se “Nuk do të ketë kurrë luftë mes nesh. Jemi popuj vëllezër”. Këto deklarata vijnë nga zyrtarë të lartë të Rusisë, siç është zv.minitsri i Jashtëm i Rusisë, Grigori Karasin, dhe presidentja e senatit rus, Valentina Matvienko.

“Jam plotësisht i bindur që asnjë në Rusi nuk kërkon luftë”, -deklaroi Karasin në një intervistë televizive. “Jemi kundër përdorimit të kësaj terminologjie në diskutimet e marrëdhënieve tona me Ukrainën, që e kemi kaq pranë. Do të mbështesim të gjitha forcat në favor të forcimit të marrëdhënieve dypalëshe, pasi stabiliteti evropian varet nga kjo marrëdhënie. Perëndimorët duhet të na kuptojnë”, -theksoi Kasarin, i caktuar si përfaqësues i presidentit Putin në Senat për miratimin e kërkesës për dërgimin e trupave ruse në Ukrainë, raporton agjencia e lajmeve “ITAR-TASS”.

Edhe Valentina Matvienko, presidente e Senatit rus, e cila autorizoi të shtunën ndërhyrjen e armatosur, përjashtoi një konflikt ushtarak. ”Nuk do të ketë kurrë luftë mes nesh. Jemi popuj vëllezër”, -deklaroi ajo.