Rrëfenja në pëllëmbën e dorës

72

Rrefenja 1E frymëzuar nga përrallat klasike, të tilla si ato të Andersen, artistja ruse Svetlana Kosolova, përdor një kanavacë në vend të veçantë për punën e saj: pëllëmbën e dorës.

Svetlana ka pasur gjithmonë një pasion për artin, por sot, me katër fëmijë dhe një shtëpi për të mbajtur, nuk ka kohë për të punuar në pikturat komplekse në stilin tradicional. Kjo bëri që ajo të shpikë një formë të re të artit, i cili mund të kombinohen me disponibilitetin e saj të kohës dhe përqendrimit.

Ideja ishte për të përdorur si një “kanavacë” pëllëmbën e dorës së saj, duke përdorur bojrat e ujit dhe subjekte të frymëzuara nga tregimet që lexon për fëmijët e saj.

Rezultati është shumë kurioz dhe simpatik.

Rrefenja2Rrefenja 3

Rrefenja të ndryshme të pikturuara në pëllëmbën e dorës

Rrefenja 4Rrefenja 5