Qyteti me numrin më të madh të beqarëve

60

singleNumri i beqarëve është rritur me 3 milionë brenda një dekade, pasi shumica e njerëzve zgjedhin të jetojnë vetëm, sipas një studimi të ri. Një analizë e detajuar tregon se në disa zona, jetojnë më tepër se 50% të njerëzve, që janë të palidhur, ku qyteti i Islingtonit qëndron në krye të listës. Rreth dy e treta e beqarëve janë burra dhe 57% janë gra.

Numri total i beqarëve ka arritur në 23 milionë në vitin 2011. Kjo përbën 51% të popullisë, duke tejkaluar numrin e çifteve. Mosha mesatare e të rriturve, që nuk kishin qenë ndonjëherë të martuar ishte 27.5. Në vitin 2001, shifra e “të pamartuarve” ishte vetëm 19.4%.

Zyra e statistikave tha se “Rritja e popullatës beqare mund të jetë rezultat i një numri faktorësh, duke përfshirë uljen e martesave, që prej viteve 1970 dhe rritjen e pranimit social për të qenit beqar ose bashkëjetus (edhe nëse nuk martohesh ose rimartohesh pas një divorci)”. Po ashtu, popullata beqare po plaket, pjesërisht si rezultat i faktit se shumë njerëz po divorcohen dhe po mbeten beqarë.

Hartat bëjnë një paraqitje të përqindjeve të grave dhe burrave të pamartuar në qytetet e Anglisë. Islingtoni ndodhet në krye të listës, me numrin më të madhe të meshkujve dhe femrave beqare.