Parisi, ndryshe pas Luftës së II Botërore

53

I errët, i shkretë dhe i zhytur në mjegull. Kjo ka qenë pamja e Parisit shumë vite më parë, krejt ndryshe nga ai që shohim sot.

Sot është qyteti i dashurisë dhe i kulturës por në vitin 1946, pas Luftës së II Botërore, ishte tejet i zymtë dhe i pashpresë.

Kjo dokumentohet nga fotografi amerikan Ed Klark që udhëtoi drejt Parisit për ta fotografuar për revistën Life.paris2paris3paris4paris5

parisi1