Paralajmërohen protesta nga shqiptarët dhe maqedonasit

52

shqiperi maqedoniNë Shkup sot rreth orës 14:00 pritet të zhvillohen protesta të shqiptarëve dhe maqedonasve.
Shqiptarët do të protestojnë lidhur me vendimin me burg të përjetshëm të gjashtë shqiptarëve për rastin e ashtuquajtur “Monstra”, ndërsa maqedonasit do të protestojnë me moton “Maqedonia e maqedonasve” dhe në mbrojtje të vendimeve institucionale.
Sipas agjencisë maqedonase INA, Ministria e Brendshme ka shtuar masat e sigurisë në kryeqytet, për të shmangur kontaktin e mundshëm të turmave protestuese, ndërsa forca të mëdha policore janë të pranishme në kryeqytet.
Protesta që pritet të jetë masive e shqiptarëve me moton Stop , diskriminimit dhe drejtësisë selektive’ do të nisë nga pjesa e komunës së Çairit. Protesta e shqiptarëve ka marrë mbështetjen e shumë organizatave shqiptare nga vendi, trevat e tjera dhe diaspora.
Ndërsa protesta e maqedonasve do të zhvillohet para qeverisë dhe nuk dihen organizatorët e saj.
Lidhur me këto protesta janë bërë apele nga partitë politike, shoqatat dhe bashkësia ndërkombëtare për protesta të qeta dhe për shmangie të dhunës.
Protesta e shqiptarëve pritet të mbahen edhe në qytete të tjera të vendit, pasi ka pasur disa thirrje përmes rrjeteve sociale.