Obama i jep Cliton-it Medaljen e Lirisë

56

klintonPresidenti i SHBA-ve, Barack Obama e ka hapur ditën e nderimit të ish-Presidentit John Kennedy duke dhënë për herë të parë, 50 pas vrasjes së Kennedy-t, medaljen presidenciale të lirisë.

Obama ia dha këtë medalje – nderimi më i lartë në SHBA, që u jepet civilëve  – legjendës së televizionit Oprah Winfrey dhe ish-presidentit Bull Clinton. Të pranishëm në ceremoni ishin ish-Sekretarja e Shtetit, Hillary Clinton dhe Steven Spielberg.

“Këta burra dhe gra, me jetën e tyre të jashtëzakonshme na rikujtojnë të gjithë bukurinë e shpirtit njerëzor”, tha Obama.

Familja Kennedy i dha mbështetje vendimtare Obamës gjatë fushatës presidenciale të vitit 2008. Vëllai i fundit i ish-presidentit, Edward M. Kennedy, ndihmojë Obamën që të fitojë garën Brenda Partisë Demokratike përballë Hillary Clinton.