Nikolla: Do të ketë ligj për sportistët elitarë

58

lindita-nikollaMinistrja e Arsimit dhe Sportit, Lindita Nikolla, në takimin me sportistët elitare te shtunën ne Kryeministri,  tha se “ shumë shpejt do të këtë një ligj, i cili do të ketë të bejë me statusin e sportitsiti elitar, duke ju vleresuar ju si figura të rëndësishme për vendin”.

Në takim, ku ishte i pranishëm edhe Kryeministri Edi Rama, ministrja Nikolla gjatë fjalës së saj theksoi se “një tjetër qëllim i yn, është që në shtatorin e vitit që vjen do të ketë 3 orë të edukimit fizik nëpër shkolla, jo më 2 orë orë, ndërkohë që nuk do të ketë maturant që mos zhvillojë orë të edukimit fizik”.

Ministrja Nikolla foli edhe per mbeshtetjen financiare qe do te kene sportistet elitare ne vendin tone, ne menyre qe ata te vazhdojne ne rrugen e sukseseve ne arenen nderkombetare.