Netanyahu thirrje Europës për paanshmëri

63

benjamin-netanyahuKryeministri izraelit Benjamin Netanyahu përsëriti në Davos paralajmërimet ndaj Evropës kundër një “pozicionimi të njëanshëm” në favor të palestinezëve, para pjesëmarrësve në Forumin Ekonomik të Davosit.

“Nëse Evropa është perceptuar si e njëanshme duke ushtruar presione të padrejta mbi Izraelin, ky fakt forcon pozicionin e palestinezëve dhe godet atë të Izraelit”, deklaroi Netanyahu.

“Unë mendoj se nëse Evropa mban paanshmërinë e saj dhe një pozicionim të balancuar, ajo do të ndihmojë shumë” për procesin e paqes, u shpreh ai.

Pas publikimit në 10 janar nga ana e Izraelit të tenderave për ndërtimin e më shumë se 1800 banesave në kolonitë e Cisjordanisë dhe Jeruzalemit Lindor, ambasadorët izraelitë në Britaninë e Madhe, në Francë, në Itali dhe në Spanjë u thirrën në Ministritë e Jashtme të këtyre vendeve, në shenjë proteste.

Franca ka “dënuar” njoftimin e dhënë nga Izraeli, një qëndrim vazhdimisht i riafirmuar nga Parisi në çdo njoftim të ri të zgjerimit të kolonive izraelite.