Ndryshme të tjera në Policinë e Shtetit, shkrihet njësia“Shqiponja”

60

policiaVendimet e ministrit të Brendshëm, Saimir Tahiri, kanë prekur edhe repartit elitë të policisë “Shqiponja”.

Kupola e Policisë së Shtetit ka pësuar dje një ndryshim të thellë, ku janë zëvendësuar të gjithë drejtorët e policisë në qarqe.

Ndërsa sot me urdhër të Tahirit njësia e policisë “Shqiponja” është shkrirë duke iu bashkangjitur patrullës së përgjithshme.

Janë 50 oficerë, që tashmë nuk do të vazhdojnë të jenë të veshur me uniformë operacionale, por do të transformohen në komisariatet kryesore të vendit.

Njësia elitë “Shqiponja” u rikrijua në dhjetor të vitit 2012 dhe funksionoi mjaft mirë në parandalimin e krimit të rrugës dhe kapjen në flagrancë të autorëve të ngjarjeve.

Njësia elitë “Shqiponja” ka kapur në flagrancë 220 persona, ka bllokuar dhjetëra armë zjarri si dhe ka vënë rreth 5500 gjoba qarkullimi.