Moska njofton 13 zyrtarë kanadezë persona non grata

48

rusiaRusia ka ndaluar hyrjen në territorin e saj të 13 zyrtarëve kanadezë, duke përfshirë një këshilltare të kryeministrit dhe shefit të kabinetit si përgjigje ndaj sanksioneve të miratuara nga ky vend kundër Moskës në lidhje me qëndrimin e mbajtur ndaj çështjes së Ukrainës.
“Kjo masë po aplikohet në përgjigje të veprimeve të papranueshme të palës kanadeze”, njoftoi ministria e Jashtme ruse në një deklaratë. Kanadaja javën e fundit miratoi sanksione kundër shtatë zyrtarëve rusë dhe tre zyrtarëve të Krimesë.