Merkel flet për ”aneksim” të Krimesë nga Rusia

52

MERKELKancelarja gjermane, Angela Merkel deklaroi sot se situata në Krime i përngjante ”një aneksimi” nga ana e Rusisë, sipas deklaratave të bëra para deputetëve konservatorë dhe të raportuara nga një burim parlamentar.
”Mund të flasim për një aneksim”, ka deklaruar gjatë një takimi me deputetët e grupit parlamentar konservator CDU/CSU (Unioni Kristiandemokrat, Union Kristiansocial), dhe sipas saj ”Rusia i kishte zhvatur Krimenë Ukrainës”.
”Kjo gjë nuk duhet lejuar të ndodhë”, kishte theksuar ajo, sipas po të njëjtit burim parlamentar gjermane.