Londra merr mbështetjen e Gjermanisë për anëtarësimin në BE

54

BE2Qeveria britanike, e cila është angazhuar për organizimin e një referendumi për anëtarësimin e vendit në BE, mori sot mbështetjen e mirëseardhjes nga ana e Gjermanisë për reformimin e BE-së dhe mospenalizimin në rast të integrimit të zgjeruar në zonën euro.
Në një artikull të botuar në “Financial Times”, ministri britanik i Financave, George Osborne dhe ai gjerman, Wolfgang Schäuble theksuan se ndërsa zona e euros vazhdon të zgjerohet, është e rëndësishme që vendet jashtë eurozonës të mos hasin vështirësi kur ndodhen brenda BE-së”.
Reformat e ardhshme të BE-së dhe ndryshimet në traktate duhet të përfshijnë një reformim në mënyrën e qeverisjes për t’u integruar në zonën euro mbi baza ligjore të qëndrueshme dhe për të siguruar drejtësi për vendet e BE-së që bëjnë pjesë në tregun e përbashkët, por që nuk kanë monedhën unike”, u shprehën të dy ministrat./