Lindi me flokë të zinj dhe balluke të bardhë, bebushja mrekullon botën

74

Një bebushe e lindur para pak ditësh, është në qendër të vëmendjes në rrjetet sociale për një arsye shumë të veçantë:

Ajo ka lindur me flokë të zinj, por me balluke të bardhë si retë.

Kjo për shkak të një gjendjeje të quajtur “pielbaldizëm”, që shkakton çregullim në prodhimin e melaninës.

Mayah e ka trashëguar këtë karakteristikë nga mamaja, e cila ka flokë të zinj dhe të bardhë.

Nga momenti i lindjes, e sapo lindura ka tërhequr vëmendjen fillimisht të mjekëve e më pas të gjithë stafit të spitalit.

Mamaja e saj, Talyta Youssef, 40vjeç, rrëfen reagimin e mjekut:

“Kur lindi, kirurgu tha: Shiko, ka dritë mes flokëve!’ Kuptova që po e sillte drejt meje, pasi nuk po e shihja.”

Pasi u spostuan në dhomë, vogëlushja pati shumë vizita: “Sapo u sistemuam në dhomë, njerëzit nisën ta fotografonin dhe ta vizitonin. Isha e shtruar në maternitet për katër ditë dhe infermieret, personeli I sanitareve, stafi I spitalit nisën të vizitonin Mayah dhe të bënin shumë foto.

Më pas ato imazhe bën xhiron e botës”, thotë mamaja.

Mes shumë njerëzve që njihnin historinë, ishte edhe fotografja Paula Beltrao, që i ofroi një dhuratë familjes.

Pas fotove, shumë të njohur vajtën të flisnin me Talyta, duke lavdëruar familjen e saj.

Ajo mori shumë dashuri dhe mbeti tejet e surprizuar, duke menduar se në fëmijërinë e saj nuk ka qenë e pranuar në shoqëri, pikërisht prej ngjyrës së saj të flokëve.

 “Është zbavitëse. Në kohën time nuk ishte bukur. Shkula flokët e mi kur isha fëmijë, ndaj nuk kisha flokë të bardhë në ballë dhe është zbavitëse të shohësh sot që kjo karakteristikë provokon kuriozitet dhe mirësi tek njerëzit.”, shprehet Talyta.

Edhe pse ka vuajtur prej talljeve pjesën më të madhe të jetës së saj për shkak të flokëve, Talyta beson se Mayah nuk do kalojë të njëjtat probleme.

“Do shohë sa e bukur është dhe ka një nënë dhe një baba që e duan shumë. Ndaj, ambjenti në të cilin do lindë, është një ambjent i ndryshëm nga ai në të cilin jam rritur unë.”, ka shtuar.