Kuzhinierët e infiltruar, vrasin 1200 xhihadistë të ISIS-it

59

isisRreth 1200 xhihadistë kanë gjetur vdekjen nga ushqimi i helmuar nga agjentët e infiltruar, ndërsa 15 të tjerë kanë përfunduar në spital.

Ngjarja ka ndodhur në një prej kampeve të ISIS-it, ku disa agjentë të infiltruar si kuzhinierë, kanë mundur që të helmojnë xhiadistët. Pasi kanë servirur pjatat e tyre të helmuara, agjentët kanë pasur mundësi të largohen nga kampi, duke lënë një bilanc prej 1200 të vdekurish.

Besohet se helmuesit janë ish-ushtarë të ushtrisë së rregullt siriane. Ata kanë lënë gradat e tyre dhe iu janë bashkuar formacionit që lufton ISIS-in.

Zhdukja e xhihadistëve ka kërkuar mijëra mënyra dhe vrasja me anë të helmimit të ushqimit ishte një nga ato. Agjentët ishin të zotët që të krijonin besimin e ISIS-it, për të marrë në dorëzim gatimin.