Kosovë, vjeshta është vendimtare për vizat

47

f1_04thaci-jpg1380874295Sot është mbajtur takimi i përbashkët i Komitetit Drejtues për Liberalizimin e Vizave dhe Ekipit Negociator për Marrëveshjen e Stabilizim-Asociimit. Në takim ka marrë pjesë edhe kryeministri Hashim Thaçi. Ai duke iu drejtuar të pranishmëve, siç njofton Kryeministria, ka theksuar, ndër të tjera se “nuk do të lejojmë që fushata zgjedhore, të ndikojë në uljen e përkushtimit dhe angazhimin për këto dy procese jetike për qytetarët e Kosovës.

Vjeshta është vendimtare për këto dy procese dhe kërkoj një angazhim maksimal prej të gjithëve.

Me vizitën e Komisionarit për Zgjerim më 18 tetor, edhe formalisht fillon negocimi i MSA-së, ndërkohë, që brenda pak javësh presim misione tjera vlerësuese për përmbushjen e kritereve për liberalizimin e vizave” .

Në takim ministrja Çitaku tha se “ kemi marrë konfirmimin nga Komisioni Europian për përgatitjet që janë duke i ndërmarrë në Bruksel për misionet vlerësuese për procesin e liberalizimit të vizave. Datat e sakta jemi duke i diskutuar por pritet që misionet vlerësuese do të ndodhin gjatë muajit nëntor dhe do të mbulojnë: Riatdhesimin, Riintegrimin, Sigurinë e dokumenteve  dhe sipas të gjitha gjasave do të vlerësojnë edhe Migrimin dhe Azilin.” kohanet/