Konte: 50 miliardë euro të tjera për rimëkëmbjen e ekonomisë

81
Italy’s Prime Minister Giuseppe Conte arrives to attend the 100th anniversary of the Italian Banking Association (ABI) on July 12, 2019 in Milan. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)

Kryeministri italian Konte deklaroi ditën e sotme  se do të vendosë në dispozicion 50 miliardë euro të tjera për rimëkëmbjen e ekonomisë.

Ky dekret i ri ekonomik do të jetë gati brenda muajit prill.

Duke iu bashkuar dekretit të marsit, shkon në 75 miliardë euro paketa ekonomike në ndihmë të familjeve, punonjësve e bizneseve në luftën kundër pandemisë së koronavirusit.

Nga Senati italian ai gjithashtu shprehet se distancimi social dhe maskat duhet të jenë të nevojshme deri sa të ketë një vaksinë kundër COVID-19.