Koreja e veriut liron peshkatarët kinez pas 16 ditësh

72

kinezGrupi i peshkatarëve kinezë të arrestuar dy javë më parë nga Korea e Veriut janë liruar bashkë me varkën e tyre. Ekuipazhi prej 16 vetësh ishte marrë nën kontrollin e koreano-veriorëve më 5 maj në Detin e Verdhë.

Kina deklaroi të hënën se po negocionte me Penianin për lirimin e tyre që prej datës 10 maj. “Të gjithë ata janë në gjendje të mirë shëndetësore dhe po kthehen”, raporton agjencia e lajmeve “Xinhua”.

Ndërsa pronari i varkës, Yu Xuejun tha për agjencinë e lajmeve “Reuters” se për lirimin nuk është paguar asnjë shpërblim.

Më herët ai kishte thënë se koreano-veriorët kërkonin 100 mijë dollarë shpërblim dhe se ai kishte marrë 8 telefonata ku kërkohej shuma në fjalë.

Vitin e kaluar, në një ngjarje të ngjashme, 29 peshkatarë kinezë dhe tre varka u kapën nga një grup i panjohur koreano-verior.

Ata u liruan pas dy javësh dhe edhe atëherë nuk u sqarua nëse ishte paguar një shpërblim, apo nëse pengmarrësit kishin qenë të marinës koreano-veriore apo grup i pavarur.