Koma dërrmon Shumin, tani peshon 54 kg

19

schumakerIsh-piloti i Formula 1, Michael Schumacher ka humbur 25 % të peshës së tij, gjatë qëndrimit në koma. Sipas mjekëve, ai tashmë peshon 53.9 kg.

Schumacher ra në koma 83 ditë më parë, më 29 dhjetor, teksa bënte ski në resortin francez të Meribelit. Ai është shtruar që prej aksidentit, në spitalin francez të Grenobles.

Shumi ka pësuar dëmtime të rënda në tru dhe mjekët thonë se nëse ai përmendet do të jetë pjesërisht i paralizuar. Edhe pse mjekët janë optimistë se ai do të dalë nga koma, deri më tani nuk ka asnjë lajm të mirë.

Shumi ka qenë gjatë gjithë 83 ditëve në koma dhe nuk ka patur asnjë përmirësim. Gjendja e tij ka qenë e njëjtë, pa llogaritur humbjen drastike të peshës.

Mjekët thonë se është normale për njerëzit që bien në koma humbja e peshës, por Shumi ka humbur 20 kg, dhe kjo nuk është aspak normale për peshën e tij fillestare.