Kinë trafiku i drogës, në pranga 4 shqiptarë

54

kina-drogaPolicia kineze ka arrestuar katër shqiptarë për trafikim të lëndëve narkotike dhe të qënieve njerëzore, të cilët vepronin në bashkëpunim me një grup trafikantësh nga Nigeria. Në operacionin e arrestimeve ishte përfshirë edhe policia italiane dhe ajo e Togos, ndërsa arrestimet u kryen në qytetin Xinhua.

Sipas informacioneve të policisë, shqiptarët trafikonin ilegalisht marijuanë në Kinë dhe kur ktheheshin merrnin refugjatë kineze, të cilëve i premtonin se do ti dërgonin në Itali duke i kërkuar shuma të mëdha të parave. Njëri prej shqiptarëve të arrestuar kishte krijuar në qytetin Xinhua edhe një rrjet prostitucioni.

Pritet që shqiptarët të dalin para trupës gjykuese, por duhet theksuar se në Kinë trafikantët e lëndëve narkotike dhe qënieve njerëzore ekzekutohen me vdekje dhe nuk kanë mundësi për t’u mbrojtur me avokat.