Ishulli i kukullave, një nga vendet më të frikëshme në botë

103

ishulli kukullaveKrahasuar me eksploruesit e së kaluarës, ndoshta udhëtarët e sotëm vuajnë faktin se nuk kanë në dispozicion për të vizituar shumë vende misterioze. Interneti, aplikacionet e ndryshme kanë zvanitur shumë prej vendeve me kod të kuq, era e internetit ka edhe pasoja negative. Edhe pse jo në të njëjtën masë, ekzistojnë ende disa vende të çuditshëme të cilat kur vendos ti vizitosh ndien adrenalinë dhe frikë. Për të shkuar në këto vende nevojitet një dozë e mirë guximi. Në Meksikë, për shembull, një vend plot mister është i ashtuquajturi “Ishulli i kukullave”. Ky është një nga vendet më të frikshme në botë, i cili, sipas njërës prej legjendave, e ka marrë këtë emër nga një vajzë e cila vdiq në moshë shumë të re.ishulli kukullave2

ishulli i kukullave1Ky ishull pranë qytetit Mexico banohej nga Don Julian Santana, i cili ka jetuar përvojën e tmerrshme të gjetjes pa jetë të një fëmije në një prej kanaleve të ishullit. Vetëm pak kohë më pas ai ka gjetur në të njëjtat ujëra edhe kukullën e saj. Sanata e ka varur lodrën në një pemë, duke menduar se kështu do të “shmangë shpirtërat e liga.” Juan, u përfshi kaq shumë në këtë histori sa që vendosi të mbushë të gjithë ishullin me kukullat që kishte. Shumica prej tyre me gjymtyrë të thyera dhe të nxirë “. Ai ishte i fiksuar se kështu do të kënaqte shpirtin e fëmijës. Tani ishull ofron pa dyshim një destinacion të frikshëm, i vendosur në zonën e Xochimilco, në ujërat e lagunës ku ngrihet kryeqyteti Mexico.

Don Julian ka vdekur vite më parë, i mbytur në të njëjtin kanal si fëmija i vogël dhe që nga ajo kohë ishulli është populluar nga turistët. Legjendat janë shumë, madje disa prej turistëve betohen se gjatë natës kukullat ndërrojnë pozicionet e ty. Ajo çka ngelet e vërtetë, është fakti se atmosfera në ishull është shumë e frikëshme.