Inspektoriati Ndërtimor: Do shembim çdo ndërtim pa leje në Tiranë

63

ndertim pa lejeInspektoriati Ndërtimor Urbanistik ka vijuar prishjen e ndërtimeve pa leje në Tiranë. Sot, Inspektoriati ka prishur një shtese kati pa leje në rrugën “Shfqet Ndroqi”, i ndërtuar ditët e fundit në njësinë bashkiake nr.2.
Objekti në fjalë ishte tre kat, dy katet e para të objektit ishin me leje, ndërsa shtesa e katit që ju nënshtrua prishjes ishte i paligjshëm.
Inspektoriati bën të ditur se pas verifikimit të deklarimit pranë ALUIZNI-t të disa objekteve të ndërtuara pa leje, janë konstatuar deklarime në kundërshtim me ligjin të cilat do të prishen.
Aksioni i Inspektoriatit do të vijojë edhe në ditët në vazhdim deri në goditjen e çdo objekti informal të ndërtuar në kundërshtim me ligjin, brenda territorit të Tiranës.

Ndërkohë Inspektoriati bën thirrje që qytetarët ta zbatojnë ligjin dhe mos e cenojnë atë, në të kundërt do të përballen me forcën e ligjit, duke mos toleruar asnjë ndërtim pa leje në kryeqytet.