Hassan Rouhani: SHBA është një shkelëse e ligjeve ndërkombëtare

64

Presidenti i Iranit ka hedhur poshtë kërcënimet e Trump.

Hassan Rouhani tha se SHBA është një shkelëse e ligjeve ndërkombëtare e udhëhequr nga një ekip fillestarësh politik dhe diplomatik që po fiton mosmiratimin e botës.

“Sot u bë e qartë se Amerika është e vetme,”-tha Rouhani në një konferencë shtypi në New York, duke shtuar se krerët e tjerë të botës i thanë atij se nuk e miratuan vendimin e Presidentit Donald Trump për të dalë nga marrëveshja bërthamore, që lehtëson sanksionet ndaj Iranit në këmbim të kufizimit të programit të tij bërthamor.

“Ata i referoheshin vendimit amerikan si një veprim të gabuar,”-tha Rouhani.

Rouhani shtoi se synimi i Iranit është të sigurojë që Shtetet e Bashkuara të Amerikës të respektojnë ligjet dhe të ndalojnë ngacmimet, të ndalojnë presionet, të mbajnë premtimet dhe t’i përmbahen rezolutës së Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara që mbikëqyr marrëveshjen bërthamore.

Rouhani foli një ditë pasi Trump dhe zyrtarët e tij të lartë ‘sulmuan’ Iranin për veprimet e saj në Lindjen e Mesme duke u bërëthirrje kombeve të tjera në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së që ta ndihmojnë për të izoluar Teheranin.