Harta e piramidave të tokës

71

piramidat e tokesPas shqyrtimit piramidat e Gizës (Egjipt), Teotihuacan (Meksikë) dhe Xian (Kinë), të gjithë të orientuar në terren sipas tre yjet e ashtuquajtura Brez Orionit dhe lidhur me nivelin ndërplanetar nga të njëjtën vijë të drejtë (të konvertueshme natyrisht në një hark) njëzet e pesëmijë kilometra e gjatë që kalon nëpër pothuajse të gjithë (duke kërkuar në të globit ose në një hartë të botës)Unë mendova se do të shikojmë në piramidat e tjera, siç lënë pas dore gjithmonë arkeologjinë tradicionale që duket të ketë cuditerisht dhe të pashpjegueshme jepet vetëm licencës faraonëve egjiptianë për prodhuesit e këtyre ndërtesave.

Këto janë piramidat mbuluara me metra e tokës kompakt, mbeturinat dhe madje edhe pemët, të cilat e bëjnë atë të duket si vendi ku këto gjigandët janë të vendosura në kodrat më shumë se të solids gjeometrike, por piramidat janë atje dhe, përsëri, janë ndërlidhur në nivel global, ashtu si motrat e tyre që përmendëm në fillim të shkrimit. Unë e di se mund të duket e çuditshme për çdo gjë, por ju të provojë se piramidat e tjera janë ndërtuar në bazë të një projekti të vetëm të madh planetar. Nëse teoria e parë e hartave tokesore ju ende mund të ketë disa dyshime (e cila është e pakuptueshme duke pasur parasysh se për tri pikë në një aeroplan kalon një dhe vetëm një vijë të drejtë, megjithatë, të konvertueshme, përsëri, në një hark, dhe duke pasur parasysh se piramidat janë në tokë të gjerë të të ashtuquajturit Brezit Orionit), tani unë me të vërtetë besoj se nuk ka asgjë më shumë për të thënë, por le të vazhdojë me qëllim.

Ekzistojnë në planetin tonë disa piramidat kolosale, shumë më të mëdha se ato të Giza. E para është sigurisht një nga Cholula, Mexico. Ky qytet, i vendosur në 2.135 metra mbi nivelin e detit, ndodhet 15 kilometra nga qyteti i Puebla, të shtetit me të njëjtin emër, dhe emri i tij i plotë është Cholula de Rivadavia dhe qëndron në vend atribuohet një lashta civilizimeve para-kolumbian: Mixtecs të cilat shumë pak të informacionit që kemi marrë. Kodra e madhe është e dukshme nga larg nuk është asgjë më shumë se të strukturës më të madhe të vetme e ndërtuar ndonjëherë nga njeriu në planet: a piramidale mbuluar plotësisht me tokën dhe pemë dhe solli në dritë vetëm minimalisht. Pjesa tjetër e strukturës madh është i mbuluar ende me tokë, dhe madje edhe në krye të saj është ndërtuar nga spanjollet në 1594, kisha e NUESTRA Señora de los Rimedios.

Dimensionet e kësaj ndërtese janë mbresëlënëse, duke pasur parasysh se çdo anë e bazës katror është rreth 450 metra, ndërsa lartësia është 66 metra. Vëllimi është llogaritur në 4.450.000 metra kub, po të kemi parasysh se piramida e madhe e Keopsit, në Giza në Egjipt, ka një volum prej 2.500.000 metra kub, ne kemi realizuar atë që ne jemi duke folur për. Megjithatë, kjo piramidë praktikisht asnjëherë nuk është konsideruar, dhe vendasit, të cilët e quajnë tlachihualtepetl (Mal artificial), raportojnë se ndërtesa është i përkushtuar tradicionalisht për zot Quetzalcoatl. Brendshme e saj është criss-përshkohet nga milje e milje të tuneleve, por kjo sigurisht nuk është e mundur për të përcaktuar nëse ato janë bashkëkohës me ndërtimin ose pas saj. Një gjigant i zhanër nuk mund të neglizhohet, pasi ajo tregon se shumë mijëra vite më parë, (shumë për të justifikuar akumulimin e disa metra të tokës që e kanë bërë piramidë në një kodër), Ka ekzistuar një qytetërim në gjendje për të ndërtuar një mal të vërtetë artificiale. Sot ajo do të jetë shumë e vështirë për të arritur diçka.

Për arkeologjinë tradicional ajo është, si zakonisht, produkt i një qytetërimi të Neolitit, dhe zakonisht dhe deri tani ne nuk jemi më thjeshtëzime tolerueshme. Por Cholula nuk është i vetmi shembull i kësaj, një VisokoNë Bosnjë pranë Sarajevës, u zbulua prania, për më tepër, kontestuar nga zakonisht arkeologjia tradicionaleNga piramidat e ndryshme, njëra prej të cilave, i njohur si Piramida e Diellit, është i lartë 213 metra, dhe shumë më shumë se të piramidës së Keopsit në Giza, dhe ajo është më e larta në planet. Shtresa e jashtme e kolosit është ndërtuar në beton, dhe pikërisht në një shumëllojshmëri edhe më të fortë se ai i përdorur nga romakët e lashtë. Sipas disa ekspertëve të industrisë, shtresa e tokës që mbulon ndërtesën që daton të paktën 12.000 vjet më parë, dhe pastaj në kohën e moshës së fundit të madhe akull. Shkrirja e akullnajave që e mbuluar shumë vende të Evropës, mund të ketë mbuluar piramidat e Bosnjes e materialit me baltë dhe mbeturinat, atëherë compattatisi gjatë mijëra viteve, ashtu si ajo mund të ketë ndodhur për Cholula Meksikë. Po ashtu në këtë rast ai flet, gjithmonë sipas Burime zyrtare, E një tjetër produkt i periudhës së Neolitit dhe ne do të shkojmë përsëri për herë të njëqindtë. Çfarë të bën përshtypje këtu është madhështia e këtyre ndërtesave, të dyja të mëdha se piramidës së Keopsit (Cholula vëllimi dhe baza, Visoko për lartësi) dhe të dy mbuluar nga një shtresë toke shumë të ngjashme dhe inerte.

Por ka edhe një aspekt tjetër, asgjë më pak e mahnitshme, e cila bashkon dhe lidh përsëri në nivel planetar (si për herë të parë Teoria e hartës së piramidave), Këto dy vende: në qoftë se ne të tërheqë një vijë të drejtë (që në këtë rast mund të bëhet një hark e qark) në një hartë të botës në mënyrë që të bashkohet me ta, ne do të vini re se shtrirja e linjës në fjalë do të prekë një qytet të Ukrainës, Lugansk, Vjen të parat në kohët e fundit për një zbulim sensacional: ka, edhe në këtë rast varrosur, disa piramida gjigante. Në këtë pikë, ne të imponojë disa mendime: –teoria e hartave tokesore e piramidave gjendet për herë të dytë. Cila, pra, është qëllimi i këtyre linjave të drejtë (ose harqeve) është një çështje për të thelluar në të ardhmen, ndoshta një kopje të Tokës, ndoshta ekuator qiellor (sigurisht në kohën e ndërtimit), ndoshta distanca nga dielli. Ka shumë zgjidhje të mundshme. Duke pasur parasysh diferenca në shpatin e linjës në lidhje me ekuator, ka pasur, në mes të serisë së parë dhe të dytë të piramidave, disa ndryshime të rëndësishme. Cili e? Në këtë ju mund të arsyetojë. Pa dyshim gjendja e ruajtjes dhe metra të tokës që mbulon një seri të piramidave në krahasim me tjetrin, tregon një moshë shumë të ndryshme midis dy seri e ndërtesave. Dhe ‘që do të merren në konsideratë serioze se ato të mbuluara në papastërtitë dhe mbeturinat deri më sot përsëri në një periudhë para në fund të moshës akull e fundit, ndërsa seria e dytë, jo i mbuluar me mbeturinat (Giza, Teotihuacan dhe Xian), që pasqyron Brezit të Orionit, është e një periudhe të mëvonshme deri 12.500 para Krishtit, një periudhë e cila, përsëri afërsisht, në fund të moshës akull e fundit është themeluar fakt.

 

Ai vijon se:-piramidat mbuluara me tokë janë më të vjetër se ato në Giza, Teotihuacan dhe Xian që kurrë nuk kanë qenë të mbuluar plotësisht me mbeturinat. Vetëm piramidat meksikane kanë qenë subjekt i një legjendë dhënë nga disa Maya, sipas të cilit ndërtesa të tilla duhej të lirohen nga rrushi që mbulohen ato. Vetëm Liana, dhe sigurisht jo metra e tokës, në çdo rast. Kjo do të thotë pa mëdyshje se ka pasur të paktën dy qytetërimeve të mëdha (por unë gjithashtu mendoj për një të tretë dhe ndoshta një i katërt, ata që ndërtoi Puma Punku dhe Balbeek, se qytetërimet e tjera sot injoruar pothuajse tërësisht, diçka absurde) Para se ai aktual se arkeologjia tregon se sa tradicionale një dhe vetëm për historinë tonë. E vërteta është shumë e ndryshme: një qytetërim i madh është ndërtuar në një shkallë globale, piramidat mëdha CholulaVisoko dhe Lugansk. Një qytetërim më tej, me sa duket pas disa mijëra vjetësh, ajo ka ndërtuar, gjithmonë në një shkallë planetare, piramidat e GizaTeotihuacan dhe Xian, Playing në terren tre yjet e Brezit të Orionit. Parë janë të bashkuar vetëm nga vijë të drejtë, madje edhe nga shtresat e tokës që mbulojnë, dhe e fundit, përveç linjën e zakonshme të drejtë, edhe nga përfaqësimin e Brezit të Orionit.

Unë mendoj se unë mund të them se këto janë fakte, jo teori. Gjëja e rëndësishme është në fund filluar të mendojnë në një shkallë globale. Deri më sot ajo është si t’i kishte konsideruar gjithmonë e pamundur ekzistenca e një kompanie të veçantë në të gjithë planetin Tokë. E njëjta gjë do të ndodhi patjetër për të Perandorisë Romake. Në mungesë të burimeve të shkruara, që ndonjëherë do të kishte menduar se një popull që nuk dinin të energjisë elektrike, radio dhe aeroplanë ka qenë në gjendje për të krijuar një perandori që shtrihej nga Anglia në Lindjen e Mesme? Megjithatë, ne e dimë se ajo ishte patjetër kështu. Përse nuk besojnë pra se ka ekzistuar një qytetërim (ose më shumë se një) edhe më i zhvilluar i Perandorisë Romake? Fakti se ka linja planetare që bashkohen këto gjigandët guri është konfirmuar në mënyrë të plotë. Unë kurrë nuk gomave e duke u përpjekur për të kuptuar se si është e mundur që egjiptianët skribë nuk flasin kurrë ndonjëherë ndërtimin e piramidave në fushën e Giza, Kjo nuk është një vizatim i vetëm që përshkruan fazën e ndërtimit, ka një hieroglif i cili flet e ndërtesës, e cila në kohët e lashta askush nuk e dinte se si ato u ndërtuan piramidat e mëdha egjiptian, edhe pse ajo e Keopsit është konsideruar si një nga të shtatët mrekullitë e botës.

E megjithatë kjo ishte më i vjetër dhe i vetmi që ka ardhur deri ne ditet tona e paprekur. Dhe askush nuk e di ku është kontrolluar nga. Unë mendoj se ne mund të fillojnë të mendojnë për qytetërimeve tona të mëparshme dhe se ata kishin një vizion të vërtetë globale të Tokës sonë. Gjëja e rëndësishme është që të fillojë të pranojë një lloj planetarismo arkeologjike në krahasim me një lokalizëm nuk është më i arsyeshëm. Në mënyrë të ngjashme të merret parasysh natyrën ciklike e qytetërimit, (mendoj se e Perandorisë Romake, në errësirë ​​që pasoi dhe zhvillimin e qytetërimit tonë të ri). Deri tani, ajo ka ndjekur një linjë të evolucionit si shumë hekur tani i pambrojtshëm. Çdo gjë që arkeologjia tradicionale nuk mund të konceptoj ose shpjegojë është injoruar zakonisht ose, në të mirë, e quajtur si mister ose si përjashtim ose si Produkti gjysëm-të rastit i neolitit: E pra, përveç unë mund të konceptoj në gramatikë, por jo në arkeologji. Përveç linjave planetare që lidhin faqet piramidë të madhe, unë do të shpjegojë se si ishte e mundur, nga fantazmë popujt e neolititNgritur këto gjigandët. Barra e provës nuk është për ne këtë herë se këto konsiderata pseudo – neolitike ne nuk besojmë më. Unë mendoj se ka ardhur koha për të vërtetë të hapur një debat mbi një arkeologji të ri.

Fabio Garuti

*http://apocalisselaica.net/sq/varie/miti-misteri-e-poteri-occulti/la-seconda-mappatura-terrestre-delle-piramidi#sthash.RcjdMggF.dpuf