Greqi: FMN optimiste pavarësisht krizës ekonomike

61

 

Washington, illustration ville, architecturePavarësisht krizës ekonomike dhe mbylljes së televizionit publik grek ERT, FMN shfaqet optimist për Greqinë. Fondi Monetar Ndërkombëtar për një kohë të gjatë ka shënjestruar administrimin katastrofik të ERT-së. Mbyllja e televizionit publik shkaktoi greva të vazhdueshme si nga punonjësit e institucionit, po ashtu edhe nga qytetarët që u solidarizuan me to. Ndërsa një anëtar i koalicionit qeveritar u largua. Ato që po kënaqen nga kjo situatë e krijuar me sa duket nuk janë grekët, por kreditorët.

Përballë krizës politike, disa banka qendrore europiane janë të gatshme për të zgjeruar kreditë e tyre mbi borxhin grek. Kthimi i obligimeve në këto dhjetë vjet ka prekur nivelin e tij më të lartë,që prej fundit të prillit.