Gjendet ujë në thellësi të Hënës

52

luna_p2Pas shumë e shumë hulumtimeve të bëra, shkencëtarët kanë zbuluar ujë në thellësi të Hënës.

Ky “ujë magmatik” jep të dhëna të shumta për proçeset magmatike që kanë ndodhur, por jo vetëm, ky zbulim na jep të dhëna edhe për përbërjen e brendshme të satelitit të Tokës.

Gjurmët e ujit, janë zbuluar në sipërfaqen e Hënës para disa vitesh, të cilat, me siguri e  kanë origjinën nga burime në thellësi të saj, pohojnë shkencëtarët. Kjo do të na ndihmojë të kuptojmë si u krijua Hëna dhe si e ndryshuan proçeset magmatike.