Fshati që shndërrohet në ishull

66

f1_30fshat1375171005Ishte një fshat turistik, tashmë është një ishull, ndoshta edhe më turistik se më parë.   Bëhet fjalë për Mont St Michel, një fshat mesjetar në Francë, i cili pas goditjes së një baticë u kthye në ishull. Qindra turistë dhe kalimtarë kureshtarë u mblodhën për të parë ngjarjen, e cila zgjati vetëm rreth 20 minuta.

“Për herë të parë, ne do të shohim detin të na rrethojë”, thote për  “Figaro”, Laurent Beauvais, presidenti i rajonit Basse-Normandie.

Ishulli në Normandi është i famshëm për manastirin e tij, që daton qysh prej shekullit të 11, dhe ka një rëndësi historike strategjike teksa tërheq rreth tre milionë turistë në vit. Prej disa muaj ishulli ishte i lidhur me territorin nga një rrugë. Tashmë një projekt rinovimi do të fillojë në fshat, ku rruga e zhdukur pritet të zëvendësohet me një urë.