FMN kërkon rritje të çmimit të gazit në Ukrainë

59

FMN-JAUkraina do të rrisë me 50 për qind çmimin e gazit për popullatën duke nisur nga data 1 maj, një masë jopopullore e kërkuar nga FMN-ja për akordimin e një ndihme financiare, njoftoi sot operatori kombëtar i gazit në Ukrainë.
”Për industrinë, rritja do të jetë 40 për qind dhe do të hyjë në fuqi nga data 1 qershor”, u shpreh Juri Kolbushine, një nga drejtuesit e kompanisë kombëtare të gazit “Naftogaz”, cituar nga media ukrainase ndërsa qeveria shpreson të arrijë që nga dita e sotme një marrëveshje me Fondin Monetar Ndërkombëtar.