Dhuna në Irak, SHBA shpërblim për informacione

54

violence irakPas valës së dhunës që tronditi nga themelet Irakun në festën e madhe të Fiter Bajramit, Shtetet e Bashkuara të Amerikës ofruan 10 milionë dollarë shpërblim, për atë që do të japë informacione për kapjen ose eliminimin e kreut të al-Kaedës në vend.

Iraku, i cili po rrezikon gjithmonë e më shumë të rrëshqasë në luftë civile të motivuar nga urrejtja ndërfetare, përjtoi një valë sulmesh që lanë 64 të vdekur dhe 190 të plagosur.

Në një deklarëtë, këtë të dielë, Departamenti i Shtetit fajësoi kryesisht al-Kaedën për sulmet e ndodhura në vend.

Dega irakene e organizatës më famëkeqe terroriste drejtohen nga Abu Bakr al-Baghdadi dhe shpërblimi prej 10 milionë eurosh për kokën e tij, është shpërblimi i dytë më i madh i Uashingtonit, duke u tejkaluar vetëm nga ai për liderin e Al-Kaedës, Ayman al-Zawahiri.