Debati për Ligjin anti Covid 19, po eskalon nga Ligj për menaxhim të situatës me Covid 19 në një Ligj të diktaturës me Covid19

168

Debati për Ligjin anti Covid 19, po eskalon nga Ligj për menaxhim të situatës me Covid 19 në një Ligj të diktaturës me Covid19

Ky Ligj, po pretendohet sipas spozorizueseve Osmani, Reshitaj, Nagavci &Co, që të shndërrohet në një Ligj diskriminues, antihuman dhe me pasoja demografike për qytetarët e Kosovës. Përmbajtja e tij, përjetësia e tij për çdo situatë pandemike apo endemike në të ardhmen dhe pretendon të tejkaloj dhe dalë mbi kushtetutën.
Po ashtu ky ligj do të krijojë ekipin e zbatimit njëjtë si ato në filmat triler apo ekipet SS naziste për zhdukjen e hebrenjve nëpër Komore gazi, që do i përbejnë llozha si mbiemrat sorosian me sipër & Co dhe punëtoret shëndetësor e ata policor. Besoj se së shpejti këtu do ti fusin edhe inteligjencën. Për fat se Forcat Ushtarake janë nën mandat të NATO dhe asistencën e FA të SHBA-së së do ti kishin futur në ekipin triller edhe Ushtrinë. Në ekip shumë shpejt do të përfshihen edhe drejtoria e burgjeve dhe qendrat rehabilituese e ato sociale.
Habit fakti se drejtori i përgjithshëm i policisë me qëndrimet e tija në debatin “publik” me dyer të “mbyllura” në sallën e Parlamentit drejtpërdrejtë në TV dhe me struktura të ordinuara nominativisht, kërkoi që ky ligj të autorizoj Policinë e Kosovës, popullit e shtetit, që të kenë të drejtë të aplikojnë gjoba ndaj qytetarëve e ndërmarrësve, edhe ashtu në zgrip të ekzistencës. Shto kësaj edhe shpërndarjen e aparaturave testuese nëpër Qendrat Klinike rajonale dhe ato private, si dhe lejimin e aplikimit të testimeve me pagesë nga qytetarët privatisht. Është kjo një plaçkitje moderne tipike pirateske. Përndryshe të gjitha këto pajisje e masa anti Covid mbulohen nga buxheti i shtetit dhe qytetaret do të duhej të liroheshin nga çfarëdo obligimi financiare, ngase këto shpenzime mbulohen me taksat e vet qytetarëve.
Për mendimin tim asnjë i sëmurë qoftë me simptoma apo pa simptoma nuk do të duhej të mjekohej jashtë institucioneve shëndetësore.
Duhet angazhuar staf profesional dhe të krijohen ambiente madje qoftë edhe nëpër hapësira të adaptuara enkas për këtë pandemi.
Një i sëmurë pozitiv sado që të jetë i kujdesshëm paraqet rrezik për vazhdimin e zinxhirit epidemiologjik.
Nuk jetohet në një shtëpi në një familje një ose disa të infektuar me pjesëtarët tjerë të familjes e të shëndoshë.
Pra, të gjithë të sëmuret që dalin pozitiv duhet të grupohen, varësisht prej pasqyrës klinike por ama të gjithë duhet me qenë brenda institucioneve nga dita e parë deri në ditën e fundit të mjekimit.
Po ashtu këto kategori përballen me vështirësitë që parashikon protokolli i trajtimit të të sëmurëve me Covid19, kur trajtohen në ambientet jo spitalore.
Ndaj vlerësoj se kjo shtron nevojën që qeveria aktuale të marr përsipër koston e mjekimit te të gjithë të sëmurëve, ashtu siç edhe nevojën për testime te të gjithë qytetarëve në nevojë. Pa lëne anash kujdesin shëndetësore ndaj qytetareve me sëmundje tjera kronike e emergjente.
Ti kthehemi debatit mbi ligjin anti pandemi dhe afektimin në ekonomi dhe gjendjen sociale të qytetarëve.
Në situatën kur bizneset e vogla e të mesme nuk lejohen të punojnë fare dhe po falimentojnë, edhe ndërmarrësit e vegjël e të mesëm të sektorit bujqësor po ashtu janë të ndaluar me masa ligjore e policore të punojnë, në ndërkohë që (lejohen të punojnë ndërmarrësit e mëdhenj pas të cilëve qëndrojnë pushtetarët dhe pjesa e llozhës së LUFTËS anti Covid19), që do të rezultojë me shtresimin e dy kategorive të shoqërisë: ata të varfëruar dhe të pa fuqishëm as të bëjnë teste as të trajtohen meritorisht nga çfarëdo pandemie dhe as nga Covid19, do të vaksinohen me preparate që nuk iu dihen efektet anësore që konspiracionet Maltusiane të mgnatëve që kriminalizojnë Botën si Gates, Soros etc, do të reduktojnë natalitetin natyral të qytetarëve dhe do stimulojnë vetëm klasën elitare të ndërlidhur me llozhat anti Covid19 në Botë dhe vendin tonë të varfër e pa identitet ende.
Drejtori i Policisë së shtetit Gjeneral Rashid Çalaj besoj do ta realizoj intervenimin e tij në Ligj për shtimin edhe të një lloji tiketë për gjobitje krahas një morie që i ka në Ligjin për policinë. Kjo mbase do i siguroj një vend në tryezën e llozhës!?
Me nxjerrjen e detyrimeve edhe nga Ligji anti Covid Gjenerali partizan i policisë po dëshmon se është aty jo rastësisht dhe se ka harruar se mbi çfarë baze ligjore dhe kushtetuese është ndërtuar Policia e Kosovës. Me këto hapa duket se do të shkoj drejt modelit të milicisë së El Salvadorit dhe metodave të milicimit atje në kohë pandemie.
Kjo po është një krim i pa falshëm kur dihet mirëfilli se Policia e Kosovës sot është model në rajon se u ndërtua mbi koncepte e doktrina të pastra perëndimore për sundim të ligjit mbi parimet e lirisë, barazisë, humanitetit dhe demokracisë.
Kosova ka baze te mjaftueshme ligjesh me te cilat mund të prevenohet e trajtohe çfarëdo epidemie, pandemia apo fatkeqësi tjera natyrore apo humane!
Shpresojmë se do të ketë deputet të ndërgjegjshëm në Tempullin e popullit që do ta kundërshtojnë këtë ligj, duke konsideruar se Kosova tashme e ka ligjin për raste të epidemive dhe pandemive e fatkeqësive tjera natyrore apo humane dhe s’ka nevojë për një të tillë diskriminues që bazën filozofike e ka nazistë gjenocidiale të diktaturave të majta që i një historia jo e largët dhe forma e dytë e atakimit të jetë dërgimi në Gjykatën Kushtetuese e cila duhet ta rrëzoj si antikushtetues dhe jo i moralshëm për qytetarët e Kosovës.
Po ashtu pres që edhe vet punëtorët shëndetësor të dalin kundër një nismë të tillë anti humane nëse në karakterin e tyre qëndrojnë vlerat e BETIMIT TË HIPOKRATIT dhe nëse këto parime humane nuk janë kthyer tashmë normë parime hipokrite siç e përfaqësojnë sponzorizuesit/et e këtij projekti maltusian e hitlerian Ligjin mbi pandemitë.

Hisen Berisha
Prishtinë 13/08/2020