Ban Ki-moon: Tepër i shqetësuar për krizën ukrainase

43

ban-ki-moon1Sekretari i përgjithshëm i OKB-së, Ban Ki-moon u shpreh sot “tepër i shqetësuar” lidhur me krizën ukrainase, në fillim të një takimi që zhvilloi në Moskë, me presidentin rus, Vladimir Putin.
“Në rolin e sekretarit të përgjitshëm të OKB-së nuk mund të mos jem tejet i shqetësuar nga e gjithë kjo situatë dhe zhvillimet më të fundit”, u shpreh Ban Ki-moon, i cili theksoi synimet e tij për të diskutuar me presidentin rus mbi krizën në Ukrainë.
Putin nga ana e tij përshëndeti rolin e OKB-së në zgjidhjen e konflikteve.
“I vlerësojmë shumë përpjekjet tuaja të vazhdueshme për zgjidhjen e krizave dhe konflikteve nëpër botë”, deklaroi kreu i Kremlinit.
OKB-ja njoftoi dje për një vizitë të paplanifikuar në Moskë, të Ban Ki-moon, i cili më pas do të niset drejt Kievit.