Balla përgjigjet për 8 vitet e persekutimit

70

berisha-sot-1024x696Taulant Balla është një nga deputetët e Partisë Socialiste më të persekutuar nga Partia Demokratike gjatë kohës që kjo e fundit ishte në pushtet.

Ndaj tij u ndërmorën veprime nga më të ndryshme, duke filluar që nga shantazhi në parlament (sulmi i Berishës, ku ish-kryeministri doli jashtë kontrollit) e deri tek gjobat me anë të proceseve gjyqësore për shpifje ndaj fëmijëve të Berishës apo anëtarëve të kabinetit të tij qeveritar apo deputetëve të PD-së.

Sot, në Kuvend deputeti socialist ka ironizuar pushtetin 8-vjeçar të demokratëve me anë të një amendamenti. Në këtë amendament për barrën fiskale për 2014-n, Balla propozon “heqjen e taksave të korrupsionit të kohës së Sali Berishës”.

“Në projetligjin “Për procedurat tatimore në Republikën e Shqipërisë”, në nenin e parafundit, të shtohet paragrafi i mëposhtëm: “Taksë-gjobat e koduara SAL, GIT, ZEN, MUL, BEN, VAN, LUL, DHE RRUL të aplikuara gjatë periudhës 2005-2013 të anulohen përjetësisht.”