Avioni MH370 , rinisin kërkimet nënujore në Oqeanin Indian

55

kerkime nen ujeKërkimet nënujore rinisën sot në Oqeanin Indian në përpjekje për gjetjen e avionit “Boeing” të kompanisë ”Malaysia Airlines” i humbur më 8 mars pak para ngritjes nga pista e Kuala Lumpurit me 239 pasagjerë dhe anëtarë të ekuipazhit.
Australia drejton operacionet e kërkimit në ujërat e trazuara në jug të Oqeanit Indian, qindra kilometra nga brigjet perëndimore, me ndihmën e një roboti nënujor amerikan, “Bluefin-21″, në pritje të disa pajisjeve shtesë.
‘Pajisja nënujore e pavarur ‘Bluefin -21′ u dërgua rreth orës 02:00”, bëri të ditur qendra e koordinimit (JACC) të kërkimeve të “MH370″ në Perth. Një transmetues elektroakustik, i aftë për të përçuar në ujë luhatjet akustike në luhatje elektrike kishte zbuluar muajin e kaluar ultratinguj që mund të vinin kutitë e zeza të avionit