TGCOM24: Mbyllet kufiri Shqipëri-Greqi

50

tg4Kaosi në kufijtë shqiptarë me kalimet në pikat doganore është përkthyer sot si situatë dramatike nga media italiane. Mbyllet kufiri Shqipëri-Greqi. Ky është titulli i lajmit më të fundit rreth orës 14:10 minuta në agjencinë e lajmeve italiane online, TGCOM24.

“Tensionet e forta, ditët e fundit mes Greqisë dhe Shqipërisë kanë sjellë sot mbylljen e kufijve mes këtyre 2 shteteve, duke bllokuar kalimin e udhëtarëve në të dyja krahët. Shkak i kësaj ‘lufte diplomatike’ është bërë një kishë në Përmet, por njerëzit e saj tepër të lidhur me Athinën. Kisha ndodhet në një pronë publike dhe shteti njeh vetëm këtë të fundit”, thekson lajmi në TGCOM.