Shtohet dhuna sektare në Irak

57
foto Reuters
foto Reuters

Makina bombë shpërthyen në zonat e banuara nga shiitët në kryeqytetin irakian dhe në Basra duke vrarë të paktën 31 persona dhe duke plagosur dhjetra të tjerë.

Zyrtarët thane se të paktën tetë makina bombë shpërthyer sot në Bagdat.  Dy të tjera shpërthyen në Basra që është e banuar kryesisht me shiitë dhe është një nga qytetet më të mëdhenj në Irak.

Sulmlet vijnë ndërsa shtohet dhuna në vend dhe tensionet janë të larta mes shumicës Shiite dhe pakicës suni.

Shpërthimet dhe akte të tjera të dhunës kanë vrarë më shumë se 150 irakianë gjatë javës së kaluar, përfshi 70 që vdiqën të premten në një seri shpërthimesh që kishin si objektiv sunitë./voa/