Portugalia zgjidh çështjen e përballimit të nxehtësisë verore

60
article-2377292-1AF7D3B8000005DC-558_964x590
Dailymail

Një zgjidhje interesante, që ka ardhur nga projekti i firmës Sextafeira Produgues, në Portugali i quajtur Umbrella Sky Project.

Qëllimi është një zgjidhje me kosto të ulët, i përballimit të rrezeve të diellit, që nxehin rrugicat e Portugalisë. Çadrat shumëngjyrëshe, të cilat janë të lidhura njëra me tjetrën jo vetëm arrijnë të frenojnë disi nxehtësinë për qytetarët, por i japin dhe një ngjyrim të përkryer rrugicave, pasi zgjedhja e ngjyrave është bërë me kujdes për të krijuar efekte.

Projekti aplikohet gjatë muajve të verës nga korriku në shtator.

 

 

Dailymail
Dailymail
Dailymail
Dailymail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dailymail
Dailymail