Kroaci, 364 persona të arrestuar në aferën “Hipokrit”

54

kroaci korrupsionProkuroria kroate në suaza të aferës “Hipokrit” parashtroi akuzë kundër 364 personave dhe kompanisë farmaceutike “Farmal” për shkak të shoqërimit për kryerje të veprave penale, ryshfet,  keqpërdorim të forcës dhe autoritetit dhe nxitje të keqpërdorimit të pozitës dhe autorizimit zyrtar, shkruan Panorama.

Bëhet fjalë për akuzë me të cilën përfshihen më shumë persona në historinë e prokurorisë kroate. Mes të akuzuarve janë edhe rreth 300 mjekë të përgjithshëm dhe farmacistë.

Në akuzë janë përfshirë edhe anëtarët udhëheqës të kompanisë farmaceutike “Farmal” të cilët janë akuzuar se përmes rrjetit të ndërmjetësuesve, kanë ofruar dhe kanë dhënë ryshfet për mjek të përgjithshëm, dhe farmacistë për t’u shkruar pacientëve ilaçet nga kompania.

Zyra për luftë kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar mbrëmë njoftoi se mes të akuzuarve janë edhe kryetari i bordit drejtues të Frarla,  drejtorja ekzekutive për punë kooperative, drejtorja për  kontroll të shitjes dhe drejtor rajonal nga sektorët jug dhe veri./kn