Chris Patten jep dorëheqjen nga presidenca e BBC-së

59

chris pattenChris Patten deklaroi, në një komunikatë, dorëheqjen e tij të menjëhershme për arsye shëndetësore nga presidenca e “BBC Trust”, organi që mbikqyr grupin e parë audivizual publik në botë.
Ish-president i Partisë Konservatore britanike, ish-ministër i “zonjës së hekurt” Margaret Thatcher dhe ish-komisioner evropian i Marrëdhënieve me Jashtë, lordi Patten of Barnes (titulli i tij i dhënë nga mbretëresha) ka qenë gjithshtu guvernatori i fundit i Hong Kongut pasi ky i fundit iu kthye Kinës në vitin 1997.
Mandati i tij në krye të “BBC Trust”, fillon në maj të vitit 2011, që u dominua nga një kurë masash shtrënguese të vëna nga qeveria ndaj “British Broadcasting Corporation”, por gjithashtu nga një seri krizash të brendshme.
Chris Patten, që do të mbushë 70 vjeç javën e ardhshme, kreu së fundmi një bajpas, pas shumë krizash kardiake që pati vitet e fundit. Mandati i tij në krye të “BBC Trust” duhej të përfundonte në prill të vitit 2015.