Ukrainë, Parlamenti voton ligjin kundër protestave

Share This
Tags

ukraine protestParlamenti i Ukrainës ka miratuar me procedurë të përshpejtuar legjislacionin kundër protestave, me të cilin goditen protestuesit nëpër rrugë. Parlamenti, po ashtu, ka miratuar amendamente me të cilat lehtësohet marrja e imunitetit të deputetëve.

Këto miratime të sotme menjëherë janë kritikuar nga Bashkimi Evropian, pasi janë vlerësuar si rrezikim i demokracisë. Ambasadori i BE-së në Ukrainë, Jan Tombinski, ka thënë se legjislacioni i ri është miratuar duke i shkelur procedurat e zakonshme.

Ministri i Jashtëm suedez, Carl Bildt, tha se këto masa janë kufizim i “rëndë” i lirisë. Sipas legjislacionit të ri, instalimi i paautorizuar i tendave dhe skenave në vendet publike, do të dënohet me të holla deri në 640 dollarë amerikanë, ose 15 ditë burg.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>