Rinis procesi gjyqësor i ish-presidentit Morsi

Share This
Tags

mohamad morsiProcesi gjyqësor i presidentit të shkarkuar islamik Mohamed Morsi, vijon gjykimin në lidhje me vdekjen e manifestuesve në dhjetorin e 2012-ës ndërsa ai mbante postin e presidentit.
Morsi i shkarkuar nga ushtria më 3 korrik 2013 akuzohet për nxitje të mbështetësve të tij për kryerjen e vrasjeve me paramendim gjatë protestave të dhunshme të cilat shkaktuan të paktën shtatë të vdekur para pallatit presidencial në Kajro më 5 dhjetor 2012.
Ai rrezikon dënimin me vdekje, gjykim që pritet të jepet edhe ndaj 14 bashkëpunëtorëve të tij të akuzuar, ish-zyrtarë të lartë të qeverisë, bashkëpunëtorë të ngushtë dhe përfaqësues të “Vëllazërisë Myslimane”.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>