PBS, emision për bregdetin dhe trashëgiminë kulturore

Share This
Tags

vlorePër herë të parë në Shqipëri televizioni publik amerikan PBS, Public Broadcasting Corporations në një emision për bregdetin shqiptar dhe trashëgiminë kulturore.

Me ftesë të Agjensisë Kombëtare të Bregdetit për të xhiruar bregdetin shqiptar dhe në veçanti Parkun Kombëtar të Butrinti, ka mbërritur në bregdetin tonë, një grup xhirimi  amerikan i PBS-së.që realizon një  emision  të ndjekur nga mbi 20 milion amerikanë, është fokusuar në xhirimet e  potencialit turistik të bregdetit shqiptar, planet për zhvillimin dhe ruajtjen e trashëgimisë kulturore në vecanti fshatrat e bregdetit.

Por në veçanti, ekipi amerikan u fokusua në prezantimin e modelit të sukseshëm të Butrintit si një prej modeleve funksional për ruajtjen e trashegimisë dhe zhvillimit të qëndrueshëm ekonomik.

Drejtori i Agjensise Kombëtare të Bregdetit ka prezantuar për ekipin amerikan të PBS histroinë e krijimit të Parkut Kombëtarë të Butrintit si dhe sfidat për ruajtjen e tij nga zhvillimet e pa planifikuara. Butrinti ka qenë stacioni i qëndrimit  të ekipit amerikan dhe fokusi i emisionit ”Wscape Seeker” i cili në fundin e nëntorit do të prezantohet për publikun amerikan.

Ekipi i Televizioni Publik Amerikan mberriti në  Bordin e anijes së famshme “Windstar” anije e cila për herë të parë shkelte brigjet shqiptare.

Mbritja e kësaj anije në Shqipëri  është  një lajm i mirë për turizmin shqiptar pasi “Windstar”  është një prej anijeve më të famshme në botë e cila në saj të teknologjisë së saj të sofistikuar perdor për lundrim një kombinim  të velave dhe motorëve të saj.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>