Opozita largohet nga Komisioni i Ligjeve; kërkon shqyrtimin e amendimeve në Kodin Penal

Share This
Tags

komisioni-ligjeve-xhafajDeputetët e opozitës u larguan sot nga mbledhja e Komisionit të Ligjeve, pas rrëzimit të kërkesës së tyre për shqyrtimin e amendimeve në Kodin Penal.
Komisioni parlamentar kishte sot në rend dite diskutimin e propozimeve për tre komisionerët e rinj të Avokatit të Popullit. Por, nënkryetari i komisionit, Oerd Bylykbashi, tha se axhenda e mbledhjes parashikonte shqyrtimin e amendimeve të Kodit Penal dhe se futja në rend dite e një çështje tjetër është bërë nga kryetari i komisionit pa u konsultuar. “Kjo është e papranueshme dhe bëhet në shkelje të perseritur te rregullores”, tha Bylykbashi.
Në përgjigjen e tij, kryetari Fatmir Xhafaj pohoi se vërtet sot ishin parashikuar të diskutoheshin amendimet në Kodin Penal, por ende nga komisionet e tjera nuk kanë ardhur propozimet.
Pas kësaj, Xhafaj hodhi në votim kërkesën e opozitës, e cila u rrëzua nga shumica në komision. Kjo më pas u shoqërua me largimin e deputetëve të opozitës.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>